La comunitat per a la transició energètica sense ànim de lucre de Prats de Lluçanès

Consulta totes les notícies d'actualitat de la Cooperativa

alternative-energy-wind

Fes-te sòcia/soci

You begin with a text, you sculpt information, you chisel away what’s.

alternative-energy-solar

Objectius

Even if your less into design and content strategy you may some.

alternative-energy-energy

Actualitat

To short sentences, to many, for images toolarge the proposed.

01

Què és
Coop Consum Prats

La Cooperativa de Consum de Prats de Lluçanès SCCL és una cooperativa de consumidors i usuaris d’energia verda. L’objectiu de l’organització és que les veïnes i veïns de Prats de Lluçanès puguin fer el pas cap a un model de transició energètica al municipi.

La finalitat d’aquest projecte és poder incorporar sistemes alternatius, assolir un estalvi en la factura i promoure una economia sostenible.

Anomenem transició energètica el procés pel qual hem d’aconseguir substituir completament totes les fonts energètiques no renovables i contaminants per fonts renovables com ara la solar, l’eòlica, la biomassa o la geotèrmia, principalment.

Segons els científics si no aturem de manera immediata les emissions de CO2 a l’atmosfera, a finals de segle la temperatura mitjana de la terra podria haver augmentat entre 2 i 5 graus, provocant conseqüències catastròfiques per al planeta i tots nosaltres.

02

Fer-se sòcia/soci

Ser soci/a de la Cooperativa de Consum de Prats de Lluçanès SCCL vol dir formar part d’un projecte cooperatiu sense ànim de lucre que vol treballar per fer realitat la Transició Energètica al nostre municipi.

Per poder fer aquest canvi i fer de Prats de Lluçanès un municipi 100% sostenible, en els propers anys volem iniciar diferents projectes.

Quins projectes volem anar treballant?

En primer lloc, volem crear una comunitat energética de consum compartit a nivell de tot el municipi de Prats de Lluçanès i veïns, mitjançant la instal·lació de diferents espais fotovoltaics.

Posteriorment, volem tirar endavant molts altres projectes que entre tots haurem d’anar concretant. Podrien ser coses tan diverses com ara compartir energia fotovoltaica de teulades privades, treballar en temes d’impuls de la mobilitat amb vehicles elèctrics i d’ús compartit, valorar models d’energia tèrmica més sostenibles, i tants altres projectes que puguin estar enfocats a reduir els nivells d’emissions de CO2 del nostre municipi.

Per això et necessitem i ens agradaria comptar amb la participació de totes les veïnes i veïns de Prats de Lluçanès que vulguin treballar per fer realitat aquest repte.

Com hi podeu participar?

Fent-vos socis de la Cooperativa de Consum de Prats de Lluçanès SCCL.

Per poder ser sòcia/soci, s’ha acordat per Estatuts que cal fer una aportació de capital de 100 euros, a més de formalitzar la sol·licitud d’alta. Aquesta aportació de 100 euros és de capital, i per tant es podran recuperar en qualsevol moment que vulguis deixar de ser-ne sòcia/soci.

Drets i deures de la sòcia/soci

Drets polítics i de participació: Les sòcies i socis de la Cooperativa de Consum de Prats de Lluçanès podran participar, amb veu i vot, en les assemblees i decidir les línies d’actuació que en cada moment hem de dur a terme per avançar en els objectius plantejats.

A l’Assemblea, cada persona sòcia té un vot i és el màxim òrgan d’expressió de la voluntat social. Els seus acords són d’obligat compliment per a totes les persones sòcies.

Dret a la informació: Totes les sòcies i socis hauran de rebre informació periòdica de tots els projectes que anem treballant, de l’estat econòmic de la cooperativa, de l’activitat social i d’altres informacions rellevants sobre les activitats de la cooperativa.

Per a més detall, els drets de les sòcies i socis venen regulats en l’article 11, i les obligacions en l’article 10 dels Estatuts Socials. 

Estatuts Socials

Consulta els Estatuts Socials. 

Vols formar-ne part?

Si vols formar part de la Cooperativa de Consum de Prats de Lluçanès, emplena el formulari per rebre més informació.

03

Objectius

La Cooperativa de Consum de Prats de Lluçanès té com a objectiu crear a curt termini una comunitat energètica de consum compartit i assolir una reducció de les emissions de CO2 al municipi, així com també promoure l’autosuficiència energètica de Prats de Lluçanès.

 • Generar energia renovable per el nostre consum diari
 • Emmagatzemar energia de forma compartida
 • Subministrar energia al màxim número d’habitants
 • Promoure l’economia verda i les relacions veïnals
 • Reduir l’import mensual de la factura elèctrica
 • Reduir les emissions de CO2

Els nostres projectes

Coneix l'estat de cada un dels nostres projectes
alternative-energy-blog-img-7
 • 144 Panells fotovoltàics
 • 40 kW
 • 67.000 € inversió
 • Projecte executiu de la instal·lació
 • Tramitada subvenció ICAEN
Estat del projecte 10%
alternative-energy-blog-img-7
 • 144 Panells fotovoltàics
 • 40 kW
 • 67.000 € inversió
 • Projecte executiu de la instal·lació
 • Tramitada subvenció ICAEN
Estat del projecte 10%
50
Socis de la Cooperativa
15
Projectes iniciats
150
Pròxims objectius

Notícies d'actualitat

It's like saying you're a bad designer, use less bold text.

Contacta amb nosaltres

Contacta’ns per a qualsevol dubte o consulta.